ساخت و کوبش شمع های بتنی پیش ساخته

مدارک و مستندات پیش نیاز شروع عملیات ساخت

پیش از آغاز هر گونه عملیات اجرایی در کارگاه ساخت شمع های پیش ساخته بتنی می بایست مستندات، مدارک و گواهی های زیر تهیه و مورد تائید واحد کنترل کیفی آسفالت طوس قرار گیرند.

  1. طرح اختلاط بتن
  2. آزمایش های دانه بندی مصالح موجود در بچینگ پلانت
  3. آزمایش تمیزی ماسه موجود در بچینگ پلانت
  4. آزمایش شیمیایی آب مورد استفاده در بچینگ پلانت
  5. گوهی کالیبراسیون بچینگ
  6. نتایج تست کشش میل گرد
  7. گواهی نامه ها و Certificate های مربوطه به میل گرد ها موجود در کارگاه
  8. گواهی نامه ها و Certificate های مربوطه به آهن آلات و الکترود موجود در کارگاه
  9. مشخصات فنی و تائیدیه های مربوط به افزودنی های بتن
  10. آزمایشگاه بتن مستقر در سایت

بازدید ها، کنترل ها و آزمایش های دوره ای در حین عملیات ساخت

بازدید ها، کنترل ها و آزمایش های دوره ای مورد نیاز در فرآیند ساخت شمع های پیش ساخته بتنی مطابق جدول شماره 1-1 جمع بندی شده است. فرم هایی که بر اساس آن ها این بازدید ها، کنترل ها و آزمیش ها می بایست انجام شوند، در جدول  جدول شماره 1-1 قید شده است..

جدول شماره 1-1 - بازدید ها، کنترل ها و آزمایش های دوره ای در حین عملیات ساخت

ردیف

شرح

توالی/دوره

1

آزمایش دانه بندی مصالح

مطابق مشخصات فنی

(حداقل به صورت هفتگی از محموله های وارده به کارگاه)

2

آزمایش تمیزی ماسه (SE)

مطابق مشخصات فنی

(حداقل به صورت روزانه از محموله های وارده به کارگاه)

3

بررسی و کنترل بارنامه های سیمان وارده به کارگاه

به ازای کلیه محموله های وارده به کارگاه

4

آزمایش مقاومت فشاری بتن

مطابق مشخصات فنی

(حداقل به ازای بتن ریزی هر حوضچه)

5

بررسی اسلامپ

مطابق مشخصات فنی

(حداقل به ازای هر تراک میکسر)

6

بررسی دمای بتن ریزی

مطابق مشخصات فنی

(حداقل به ازای هر تراک میکسر)

7

بررسی دما، مدت زمان بخار دهی و کیفیت کاور (چادر) های حوضچه ها

مطابق مشخصات فنی

(حداقل به ازای بتن ریزی هر حوضچه)

8

بررسی کیفیت قالب ها و حوضچه ها

به صورت روزانه

9

تست کشش میل گرد

مطابق مشخصات فنی

10

بررسی گواهی نامه ها و Certificate های مربوطه به میل گرد

به ازای کلیه محموله های وارده به کارگاه

11

بررسی گواهی نامه ها و Certificate های مربوطه به آهن آلات موجود در کارگاه

به ازای کلیه محموله های وارده به کارگاه

12

بررسی گواهی نامه ها و Certificate های مربوطه به الکترود موجود در کارگاه

به ازای کلیه محموله های وارده به کارگاه

13

بررسی و کنترل میل گرد های خم و برش شده

به صورت مستمر، روزانه

14

بررسی و کنترل کیج (میل گرد شمع) های بافته شده

برای کلیه شمع های تولیدی

15

بررسی و کنترل کارگذاری کیج ها و قالب بندی

برای کلیه شمع های تولیدی

16

بررسی و کنترل برش، مونتاژ و جوشکاری قطعات فلزی

برای کلیه شمع های تولیدی

17

بررسی و کنترل نصب قطعات فلزی، قلاب ها و ... در قالب ها

برای کلیه شمع های تولیدی

18

بررسی و کنترل ماله کشی سطح فوقانی شمع ها

برای کلیه شمع های تولیدی

19

بررسی و کنترل وضعیت قالب برداری و Lifting شمع های بتن ریزی شده

برای کلیه شمع های تولیدی

20

بررسی و کنترل شماره گذاری قطعات شمع

برای کلیه شمع های تولیدی

21

بررسی و کنترل دپوی شمع ها

برای کلیه شمع های تولیدی

22

بررسی و کنترل حمل

برای کلیه شمع های تولیدی

 

تعداد قطعات تصویب شده جهت ساخت

مشخص شدن تعداد قطعات Part 1 و Part 2 و تیپ آن ها وابسته به نقشه های Pile Arrangement سازه ها است. بدیهی است روند تولید و تصویب این نقشه ها تدریجی است. به منظور ایجاد روندی منظم در خط تولید شمع ها، تعداد قطعات مورد نیاز با هماهنگی بخش مهندس و مدیریت تصویب و طی فرم شماره 1118-TC-FO-40 به بخش تولید شمع ابلاغ می گردد. دفتر فنی پروژه موظف است همزمان با AFC شدن نقشه های  Pile Arrangement سازه ها، تعداد واقعی شمع ها را در فرم مربوطه درح نماید تا در تصمیم گیری های مدیریتی برای تعیین تعداد تولید شمع ها مورد استفاده قرار گیرد.

حوضچه ها و تجهیزات تولید شمع

بر اساس نقشه پیوست شماره یک جانمایی حوضچه ها و سایر فضاها در نظر گرفته شده است. 4 عدد حوضچه برای ساخت شمع های به طول 12 متر و 2 عدد حوضچه برای ساخت شمع های به طول 15 متر در نظر گرفته شده اند. هر حوضچه برای ساخت 10 عدد شمع در نظر گرفته شده است که دور تادور آن را بلوک هایی به ارتفاع 60 سانتیمتر در بر گرفته اند. در بلوک ها باکس هایی جهت نشیمن خرپا در نظر گرفته شده است و روی خرپا با برزنت پوشانده می شود. تهیه، ساخت و نصب خرپا و برزنت بر عهده پیمانکار شمع سازی می باشد. در کف حوضچه ها از پروفیل ناودانی جهت ثابت نمودن قالب شمع ها به کف تعبیه می گردد و پس از آرماتور بندی، بتنی به ضخامت 15 سانتیمتر در کف حوضچه ها ریخته خواهد شد.

تجهیزات برق رسانی شامل دیزل ژنراتور و تابلوها می بایست توسط پیمانکار شمع سازی تهیه، نصب و راه اندازی گردد. تجهیزات بخار شامل دو عدد بویلر با ظرفیت های تولید ... تن بر ساعت بحار، مخزن آب و سوخت و لوله کشی به حوضچه ها نیز توسط پیمانکار شمع سازی تهیه، نصب و راه اندازی گردد

آرماتور بندی

بر اساس نقشه پیوست شماره یک محل دپوی میلگرد مشخص شده است. میلگردها از دپو به کارگاه برش و خم میلگرد که در نزدیکترین مسافت موجود تعبیه شده انتقال و عملیات برش و خم میلگرد انجام خواهد شد. در اطراف شاپ خرک هایی برای محل آرماتور بندی شمع ها تعبیه گردیده و عملیات آرماتور بندی شمع ها در روی خرک ها انجام می گیرد. پس از بافت آرماتور کاورهای بتنی روی آرماتور ها بسته شده و کیج ها با جرثقیل به حوضچه های شمع سازی انتقال و در قالب ها قرار داده می شوند.

ساخت و نصب باکس

ساخت باکس شمع ها توسط شرکت فابین تک انجام می شود و پس از انتقال به سایت، جوشکاری شاخک های متصل به باکس ها انجام شده و در حوضچه ها به روی آرماتور کیج ها بسته خواهند شد.

قالب بندی و بتن ریزی

بر اساس نقشه پیوست شماره دو نحوه قالب بندی شمع ها نمایش داده شده است. برای قالب بندی کف از قالب به ابعاد 100x50cm استفاده می گردد و برای قالب بندی دیواره ها نیز از قالب به ابعاد 100x40cm استفاده خواهد شد. دو قالب وسط با جوش به یکدیگر متصل خواهند شد و قالب های کناری با لولا به قالب کف اتصال داده می شوند. برای تعبیه پخ در کنج شمع ها از تسمه به عرض 30mm استفاده می گردد که به وسیله جوش به قالب ها اتصال پیدا می کنند. قالب ها بعد از هر بار بتن ریزی باید تمیز و روغن کاری و بازرسی گردند. در صورت دفورمه و یا خراب شدن قالب های مورد استفاده، قالب ها باید تعمیر و یا تعویض گردند. بتن ریزی دو عدد شمع شمالی هر حوضچه توسط تراک میکسر و شوت بتن ریزی قابل انجام می باشد و برای سایر شمع ها می بایست از جرثقیل و پاکت بتن ریزی استفاده گردد. قابل ذکر می باشد که عملیات بتن ریزی با توجه به دمای محیط، باید در زمان مناسبی انجام گیرد. تراز کردن باکس شمع نیز دارای اهمیت بالایی است و در صورت اجرای نامناسب، باعث ایجاد مشکل در هنگام نصب شمع اول خواهد شد.

عمل آوری بتن شمع ها با بخار

هر بویلر وظیفه تهیه بخار سه حوضچه را داراست. پس از اتمام عملیات بتن ریزی، خرپا و برزنت در محل خود نصب می شود. برای اینکه بتن به مقاومت 7 و 28 روزه مناسب برسد، کیورینگ بتن به وسیله بخار و به مدت 18 ساعت انجام خواهد شد. در 3 ساعت اولیه دمای بویلر به 76 درجه سلسیوس می رسد که برای 12 ساعت آینده در این دما باقی خواهد ماند. بعد از 3 ساعت دمای بخار به دمای محیط رسانده می شود. خیلی مهم است که این افزایش و کاهش دما در ابتدا و یا انتهای عملیات کیورینگ به صورت تدریجی انجام شود. پس از طی این 18 ساعت شمع ها قابل انتقال از حوضچه به دپوی شمع می باشند. نمونه های آزمایشگاهی بتن نیز همزمان با شمع ها عمل آوری خواهند شد.

کوبش

پس از ارائه نقشه های شمع کوبی، مختصات شمع ها توسط پرسنل دفتر فنی از نقشه ها استخراج شده و به واحد نقشه برداری تحویل می گردد. پرسنل نقشه برداری نیز به صورت جداگانه مختصات شمع ها را از نقشه ها استخراج نموده و نتیجه را با مختصات ارائه شده توسط دفتر فنی مقایسه می نمایند. در صورت بروز اختلاف دو واحد موضوع را حل و فصل نموده و مختصات توسط پرسنل نقشه برداری در سایت پیاده می گردد. در صورت عدم اختلاف نیز مختصات توسط پرسنل نقشه برداری در سایت پیاده می گردد. پس از پیاده سازی مختصات، شمع های با عمر بیش از 28 روز از دپو به محل کوبش انتقال یافته و شمع در محل مشخص شده توسط نقشه بردار کوبش می گردد. پرسنل واحد کنترل کیفیت Civil وظیفه پر کردن جداول کوبش شمع را عهده دار می باشند.  

    نوشته های اخیر

    دسته بندی ها